Από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστή η αγάπη των Κερκυραίων για τη θάλασσα. Από τους ιστορικούς χρόνους και τη λαϊκή παράδοση έγινε γνωστή και η ναυτική δεξιότητά τους. Από το σήμα της Κέρκυρας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φαίνεται ότι Κέρκυρα και Θάλασσα πάνε μαζί.

Από το 1902 ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Κέρκυρας, που το 1935 μετονομάστηκε σε ΝΑΟΚ, ανάπτυξε δραστηριότητες  σύνδεσης του ανθρώπου με τη θάλασσα. Αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές. Σήμερα λειτουργούν τμήματα ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας, κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, υποβρύχιας αλιείας και ειδικών δραστηριοτήτων. Εμπνέει και δραστηριοποιεί καθημερινά περισσότερους από 300 νέους αθλητές, 900 μέλη και αρκετές χιλιάδες φίλους.

Το Όραμα, ιδέα και το όνειρο του ΝΑΟΚ, οι Aξίες του, τα πρότυπα και οι αρχές που μετέφεραν οι παλαιότεοι στους νεότερους αποτελούν την ουσία της προσωπικότητας και της ταυτότητας του και διαμορφώνουν την Αποστολή που προορίζεται να εκτελέσει.

News

17 Jul, 2017
Ασημένια η δίκωπος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Νέα εποχή για το κωπηλατικό τμήμα του ΝΑΟΚ


15 Jul, 2017
Στην Εθνική Ανάπτυξης Κωπηλασίας ο νεαρός Σώμας

Ήρθε η ώρα που οι μικροί κωπηλάτες του Ομίλου ανοίγουν τα κουπιά τους για τις πρώτες τους περιπέτειες.


5 Jul, 2017
Πιάστε μας αν μπορείτε

Σε διαφορετικά σημεία της χώρας βρέθηκε ο ΝΑΟΚ τις τελευταίες δέκα ημέρες.


3 Jul, 2017
Ανάπτυξη από χρυσάφι

Επιτυχίες του Ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κωπηλασίας


3 Jul, 2017
Κολυμβητής του Ομίλου ανακηρύχθηκε Oceanman

Ο δρόμος που άνοιξε ο Γιαννιώτης είναι μεγάλος. Για πρώτη φορά ο τίτλος του Oceanman αποδίδεται σε αθλητή του ΝΑΟΚ.
Το έμβλημα της Κέρκυρας από την αρχαιότητα είναι η "απήδαλος ναυς", το καράβι χωρίς πηδάλιο που συμβολίζει τη ναυτική επιδεξιότητα των κατοίκων της.